Belastingzaken, leuker kunnen we het maken - en zóveel makkelijker.

zóveel makkelijker
Home Je financiën geregeld Belastingzaken op orde

Belastingzaken leuker en makkelijker maken… Hoe dan? Door jou al het werk uit handen te nemen.

Belastingzaken in het kort

Ontspan, wij dienen je aangiftes in

Elk kwartaal doen wij je btw-aangifte. Ook doen we je aangifte inkomstenbelasting (en die van je partner).

Krijg rust, wij betalen je belastingen

De Belastingdienst wordt voor je betaald. Zo weet je zeker dat je het geld op je rekening kunt uitgeven aan leuke dingen.

Profiteer van de zekerheid, betaal geen cent teveel

Wij kennen alle wetten en regels van de Belastingdienst. En hoe jij het meeste voordeel krijgt. Je betaalt dus nooit teveel.

Bespaar tijd, je aangiftes worden ingediend

Elk kwartaal doen wij de btw-aangifte voor je. Zo ben je altijd op tijd zonder erover na te denken. Jij hoeft alleen nog maar je gewerkte uren, projecten of producten en je zakelijke kosten in MijnTopay te zetten. Ook de aangifte inkomstenbelasting doen wij voor je. En ook (gratis) die van je partner als jullie dat willen. Dat bespaart jou veel tijd en bovendien weet je zeker dat je geen belastingvoordeel mist. Zóveel makkelijker.

Krijg rust, je belastingen worden betaald

We doen niet alleen je aangiftes, we betalen ook de Belastingdienst voor je. Hoe dat werkt?

 • Je registreert je gewerkte uren, projecten of verkochte producten
 • Wij berekenen de btw en versturen je facturen
 • Je klant betaalt op de derdengeldrekening van ToPay
 • Wij reserveren tot 21% van je facturen voor je inkomsten- en omzetbelasting
 • Jij ontvangt een netto bedrag op je rekening
 • Wij betalen je belastingen

Profiteer van de zekerheid, je betaalt geen cent teveel

Aftrekposten, reserves, bijtellingen, heffingskortingen… Relax! Wij kennen alle wetten en regels van de Belastingdienst. Je betaalt dus nooit teveel. Bovendien doen we een controle op je boekhouding. Zijn je opgevoerde kosten aftrekbaar, kloppen de btw-tarieven, ontbreken er nog gegevens? Onze financieel experts zorgen ervoor dat je alleen betaalt wat je daadwerkelijk moet betalen.

Onze zzp’ers regelen hun boekhouding zóveel makkelijker…

 • Bespaar je tijd & energie
 • Deskundige boekhouders en fiscalisten
 • Betaal geen cent teveel
 • Onbeperkt advies & support
 • 1 vast bedrag per maand
 • Geregistreerd bij De Nederlandse Bank

Boris . -
"Eindelijk doen waar ik goed in ben. Met mijn handen werken en geen gezeur met papierwerk. Sinds ik met ToPay werk hoef ik nooit meer bezig te zijn met mijn boekhouding en de zooi die er aan vast zit."

Boris .

B-Works

Gijsbert . - “ToPay heeft mij een extra zetje gegeven om de stap naar de zelfstandigheid te maken”
“ToPay heeft mij een extra zetje gegeven om de stap naar de zelfstandigheid te maken”

Gijsbert .

Verhoef Timmerwerk

Martina . -
"Ik ben recentelijk begonnen met mijn eigen bedrijf. Ik zag enorm op tegen het voeren van een boekhouding. Ik heb me er even in verdiept maar zag door de bomen het bos niet meer. Ik had al snel door dat ik hiervoor hulp in moest schakelen."

Martina .

De Gebarendoodle

Nanne . - “Het is mijn missie om goede koffie naar de evenementen te brengen
“Het is mijn missie om goede koffie naar de evenementen te brengen"

Nanne .

Nano's Koffie

Veelgestelde vragen over belastingzaken & uitbetaling

Om ervoor te zorgen dat de Belastingdienst betaald kan worden (inkomsten- en omzetbelasting), reserveren wij een deel van jouw omzet. Hoeveel geld we voor je moeten reserveren hangt van meerdere factoren af. In MijnToPay zie je hoeveel we voor je gereserveerd hebben. Neem contact met ons op en we leggen het je graag uit.

ToPay doet ook de aangifte inkomstenbelasting voor je partner als jullie dat willen. En het mooiste is, je betaalt er niks extra voor. Zóveel makkelijker…

Je ontvangt je btw-id in een brief van de Belastingdienst als je je registreert. Je btw-id ziet er als volgt uit: landcode, NL, 9 cijfers, letter B, en een controlegetal van 2 cijfers. Je ziet je btw-id ook als je inlogt bij de Belastingdienst.

Zodra je klant je factuur heeft betaald, verwerken wij deze in je administratie. We reserveren een gedeelte van je geld om je belastingen te betalen en de rest krijg je dezelfde dag nog netto op je eigen rekening.

Het banktegoed is het totaal aan reserveringen en geld (het tegoed dat uitkeerbaar is) dat in jouw eigen MijnToPay staat.

Btw is een afkorting van Belasting over de Toegevoegde Waarde. Het wordt ook wel Omzetbelasting genoemd. Btw is de belasting die je betaalt over al je producten en diensten (je omzet). Je betaalt ook btw aan je leveranciers. ToPay doet jouw btw-aangifte en betaalt ook de Belastingdienst voor je. Zo kun jij dingen doen die je leuk vindt.

Om jouw administratie goed te kunnen doen, hebben we alle stukken van de Belastingdienst nodig. Je scant en upload post van de Belastingdienst gemakkelijk in MijnToPay.

Natuurlijk heb je altijd recht op je eigen geld. Maar we reserveren een deel van je omzet niet voor niks. Aan het eind van de rit zul je toch de Belastingdienst moeten betalen. Vaak zijn er ook andere oplossingen mogelijk als je even krap bij kas zit. Kom je er niet uit, neem gerust contact met ons op.

Soms kan het handig zijn een betalingsregeling te treffen met de Belastingdienst. Bij een betalingsregeling maken we afspraken over het in delen betalen van de belasting. We spreken onder andere af in welke termijnen we betalen en welk bedrag. Uiteraard gaat dat altijd in overleg met jou.

Het oude btw-nummer heet nu ‘omzetbelastingnummer’. Deze gebruik je voor contacten met de Belastingdienst. In je omzetbelastingnummer is je Burgerservicenummer (BSN) verwerkt met daarachter B01 (of hoger). Je ziet je omzetbelastingnummer ook als je inlogt bij de Belastingdienst.

Als er te weinig geld gereserveerd kon worden om de Belastingdienst te betalen, dan vul je zelf het tekort aan. Stel, je wordt in november klant bij ons, dan hebben wij de eerste 11 maanden van dat jaar geen geld voor je kunnen reserveren om te Belastingdienst van te betalen.

Inkomstenbelasting is een vorm van belasting die je over je inkomsten en vermogen moet betalen. Als zzp’er betaal je inkomstenbelasting over de winst die je met je bedrijf maakt. Hoeveel belasting je betaalt, hangt af van de hoogte van je inkomsten en binnen welke belastingschijven jouw inkomsten vallen. Geen zorgen, wij regelen de inkomstenbelasting voor jou.

21% is het algemene btw-tarief dat geldt voor alle producten en diensten die niet zijn vrijgesteld van belasting en die niet onder het 9%-tarief of het 0%-tarief vallen.9% is het verlaagde btw-tarief. Het geldt onder meer voor etenswaren en sommige diensten. Bekijk de lijst met goederen met 9% btw en de lijst diensten met 9% btw. 0% btw geldt voor een aantal goederen en diensten. Je berekent geen btw, maar btw die je betaalt over je uitgaven, kun je wel aftrekken als voorbelasting. Het 0%-tarief kan gelden als je zakendoet met het buitenland. Bekijk de lijst met goederen met 0% btw en de lijst diensten met 0% btw.

Wil jij ook geen gedoe meer met je belastingzaken?

Word ook klant

Twijfel je of heb je vragen? Bel gerust (085 8000 888)!

ToPay gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren