Over ons

Vanuit onze achtergrond in de evenementenbranche en de administratieve wereld zagen wij dat veel ZZP’ers moeite hadden met het bijhouden van hun administratie.

Het ontstaan van ToPay

ToPay is in 2019 opgericht met als doel het ontzorgen van zelfstandigen in hun financiële administratie. ToPay is opgericht door Silke Drent en Erik van der Werf. Beiden zijn in hun vorige werkzaamheden tegen veel problematiek aangelopen met zzp’ers en hun administratie. Daarom hebben zij gezocht naar een oplossing, wat wij vandaag de dag als ToPay kennen.

Door zijn kennis van het leven heeft Silke altijd mensen willen helpen. Hij zag in het werkveld veel problematiek bij zzp’ers met de facturatie en het betalen van de belastingen. Hij wou hier graag een oplossing voor vinden zodat zzp’ers minder tijd in hun administratie hoeven te steken, en meer tijd over houden voor hun passie en werk. Zijn doel met ToPay is het ontzorgen en het ontzien van de administratie en belastingbetalingen van zzp’ers.

Vanaf 2004 heeft Erik voor twee grote accountantskantoren gewerkt totdat hij in 2012 een administratiekantoor voor zichzelf is begonnen. Hier heeft hij van dichtbij meegemaakt hoe moeizaam de samenwerking tussen zzp’ers en hun boekhouder vaak verloopt. Het is onduidelijk welke verantwoordelijkheid en werkzaamheden bij de zzp’er blijven en welke de boekhouder oppakt. Ook hebben zzp’ers vaak onvoldoende inzicht in hun kasstromen, waardoor ze soms voor verassingen komen te staan.

Samen hebben Silke en Erik de handen in een geslagen en ToPay opgericht om dit probleem onder zzp’ers aan te pakken. Met beiden een verschillende achtergrond in het werkzame leven vullen ze elkaar goed aan.

Missie

“Zelfstandig zonder zorgen” dat is wat wij elke zzp’er willen laten voelen. Hoe wij dit doen? Wij ontzien en ontzorgen zzp’ers van financiële administratie. Hierdoor hoeven ze zich nooit meer zorgen te maken over hun belastingen en houden ze tijd over voor de dingen die ze écht leuk vinden om te doen.

Visie

Onze visie is om het boekhoudpakket voor alle zzp’ers te worden om hun financiële administratie uit handen te nemen, zodat zij tijd overhouden voor de dingen die zij écht leuk vinden.